Joost Verbraak

 
muzikant   producer   docent

Als muzikale allesvreter ben ik naast trompettist, trombonist en sousafonist ook als drummer, percussionist en toetsenist actief on-stage en in de studio.

Ook heb ik mezelf sinds 2020 ontwikkeld als studio-engineer, mixer en muziek producent. Dit doe ik samen met muzikale partner Jan van Bijnen voor
Verbraak | van Bijnen Recordings.

Ik speel(de) met Verbraak | van Bijnen, Nienke Dingemans, Merel van de Keer, Swamp Dogg (USA), Frans Bauer, Buitendienst!, André van den Boogaart, iPendejo!, Ralph de Jongh, The Streetbeat Empire, Point Quiet en Sesgado.

Samen met Sanne Verbogt ben ik sinds 2016 eigenaar van ’t Muziekhuis te Roosendaal, waar ook de studio van Verbraak | van Bijnen Recordings is gevestigd.
Een plek waar we beiden ongestoord al onze muzikale aspiraties kunnen waarmaken.

In de studio van ’t Muziekhuis produceer, engineer en mix ik projecten van o.a. Verbraak | van Bijnen, Merel van de Keer, Nienke Dingemans, Buitendienst!, André van den Boogaart.
In 2021 bracht ik mijn eerste soloplaat uit. de EP Hometown.

Met zangeres Martine van de Kar en klarinettist/pianist Hans Hest maak ik deel uit van het muzikale theatergezelschap Flits! Een trio met een constante glimlach. We maken kindervoorstellingen en verzorgen ouderen participatieprojecten.

Naast bovenstaande werkzaamheden ben ik sinds 2020 werkzaam als docent muziekgeschiedenis en homerecording op het Codarts Lyceum in Rotterdam. In ons Muziekhuis geef ik trompet, sousafoon en homerecording lessen.